Veelgestelde vragen
Locatie en bestemmingen
In principe staan we open voor dit voorstel, wanneer deze behoefte bestaat bij de bewoners en/of de gemeente Middelburg. Wel zal worden onderzocht of dit niet te veel overlast oplevert bij de activiteiten in het gebouw
Dit is afhankelijk van diverse factoren, zoals benodigde oppervlakte, bereikbaarheid, veiligheid, etc. Gemeente Middelburg heeft deze kavel als beschikbare bouwlocatie aangegeven.
Hierover hebben wij geen zeggenschap. Dit wordt door gemeente Middelburg bepaald.
Dit is van een andere eigenaar en valt vooralsnog buiten het bouwplan.
Ontsluiting
Het fietspad dient als ontsluiting voor fiets- en voetverkeer. Het pad wordt voor autoverkeer afgesloten middels een wegneembare afzetting (b.v. een paaltje in het midden van het fietspad). In het geval van een calamiteit kan het pad worden gebruikt door hulpdiensten.
De exacte uitvoering is nog niet bekend en zal door gemeente Middelburg verder uitgewerkt dienen te worden
Gebaseerd op de huidige situatie, is de verwachting dat dit geen probleem oplevert. Tevens is er nog een mogelijkheid om de tussenliggende tijd tussen de twee ochtenddiensten te vergroten.
Gezien het aantal geplande parkeerplaatsen zullen er maximaal 250 auto’s gebruik maken van de ontsluiting vanaf het parkeerterrein.
Dit wordt de gemeente Middelburg.
Omgeving
Dit wordt nog verder uitgewerkt. De opdracht is om het gebouw zo veel mogelijk landschappelijk in te passen. De groenvoorziening rondom het gebouw maakt daar een wezenlijk onderdeel van uit.
Een gedeelte van het bos zal vervallen. Het overgrote deel zal in stand blijven. Rondom het gebouw en op het parkeerterrein zal groenvoorziening worden voorzien om tegemoet te komen aan de opdracht om het gebouw zo veel mogelijk landschappelijk in te passen.
Ontwerp
In de fotogalerij zijn de ontwerptekeningen in te zien
Geluid
Vooralsnog is het uitgangspunt dat de klok zal worden geluid op de zelfde tijdstippen als in de huidige situatie: alleen bij de diensten van 10.45 uur en 18.00 uur.
Planning
De huidige planning gaat uit van medio augustus 2019 starten en kerk in gebruik nemen per 1-1-21. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van het doorlopen van alle wettelijk vereiste procedures.
Overig
Multifunctionaliteit betekent in de optiek van de kerkenraad het volgende:
a. De kerkzaal is geschikt voor het organiseren van een grote diversiteit aan diensten, te weten: ‘normale’ kerkdiensten, avondmaalsdiensten, jongerendiensten, rouw- en trouwdiensten, gehandicaptendiensten en cantatediensten. De daarbij behorende logistiek wordt zo praktisch mogelijk gefaciliteerd.
b. Kerkzaal en nevenruimten zijn geschikt voor alle gemeentelijke activiteiten uiteenlopend van catechisaties, gemeenteavonden, gebedskring en overige kleine bijeenkomsten, ‘jeugdhonk’, musical, actiemarkt, kledingbeurs etc.
c. Gelieerde externe activiteiten zoals mannendag, vrouwendag, oefenruimte voor koren zoals Glorify,
d. Overige externe kleinschalige faciliteiten zoals buurtwerk, consultatiebureau, kinderopvang, vergaderlocaties
e. Multifunctionaliteit in ruimere zin van het woord betekent in de optiek van de kerkenraad dat een courant gebouw wordt gerealiseerd waarbij het gebouw bij verkoop een andere bestemming zou kunnen krijgen (van squashhal tot garagebedrijf)
In de nieuwe kerk is zeker een orgel voorzien.
Welk orgel of welk soort/type ligt helemaal aan de prijzen/mogelijkheden op dat moment. Er is uiteraard budget voor gereserveerd.
Het huidige orgel wordt ook overwogen, maar er moet flink wat onderhoud en uitbreiding aan gedaan worden.
Zodra bekend is wat alle kosten (en het bedrag wat de PGM er voor wilt hebben) aan dit orgel zijn kunnen we de keuze maken het in het vergelijk mee te nemen of niet.
De ruimte en sterkte berekeningen van de constructie houden in ieder geval rekening met een (uitgebreid)orgel van hetzelfde formaat.