In het nieuws

Op 24 maart heeft de PZC het nieuwsbericht voor de omwonenden in de krant gepubliceerd. De kop boven het artikel is onjuist; het geld is gelukkig niet op. Integendeel, alles is er op gericht om dit juist te voorkomen.

Vanaf de start van de nieuwbouw is het financieel kader, het beschikbare budget, het uitgangspunt waaraan niet getornd wordt. In het najaar van 2020 bleek dat de aanbestedingsresultaten op het onderdeel ‘bouwkundig’ dusdanig waren dat een pas op de plaats nodig was. Omdat alle inschrijvingen aanzienlijk hoger zijn dan het beschikbare bedrag is geen opdracht verstrekt aan één van de inschrijvers. Het bericht in de PZC is al eerder onder gemeenteleden verspreid. Na de weekbrief van 1 december is aandacht besteed aan de stagnatie van de bouw in de voorjaarseditie van ons gemeenteblad Rondom het Woord, zie editie maart-april die eind februari is verschenen.

Als kerkenraad sluiten we evenmin onze ogen voor de veranderende werkelijkheid onder de Corona-pandemie waarin we langzaam wennen aan hybride erediensten; het grootste deel van de gemeente viert de kerkdienst al maanden in de eigen huiskamer mee. Hoewel velen hieraan niet willen wennen, wordt steeds duidelijker dat de minimale capaciteit van de kerkzaal na Covid-19 anders zal zijn. Reden voor de kerkenraad om het programma van eisen kritisch te evalueren. Dit krijgt daarom nu ook alle aandacht. Feit is ook dat ons huidige kerkgebouw onvoldoende passende huisvesting biedt; geleidelijk wordt duidelijk dat de capaciteit van de nevenruimten voor al ‘het gemeentewerk in kleine kring’ tekort schiet. Dit knelt nu al en de oplossing van dit probleem heeft daarom ook de prioriteit van de kerkenraad. Vanzelfsprekend heeft daarbij ook het kennen en horen van wijkgemeente ‘De Ontmoeting’ hierin een wezenlijke plaats.

We sluiten dit bericht af met een citaat uit de Rondom het Woord die eind februari is uitgebracht, zie bijlage.

20210325 Extra_wkbrf