Beweging op het bouwterrein

Wie vanuit Middelburg richting Sint Laurens rijdt kan zien dat er op het bouwterrein voor de kerk al heel wat beweging te zien is.

Op de bijgevoegde foto (pagina 2) is te zien hoe de infrastructuur vorm krijgt door het werk van de grondaannemer met behulp van diverse vrijwilligers. Ook zijn er buizen aangelegd voor riolering en elektriciteit. Er is veel grond verzet gedaan en t.b.v. grondverharding wordt er zand en puin aangevoerd. Op de verharding wordt er een plaats gecreëerd voor de bouwketen en opslag van de bouwmaterialen.

Bij deze werkzaamheden zijn al vrijwilligers ingeschakeld. Twee van deze mannen vertellen mij dat ze plezier hadden in het helpen op het terrein. Beiden zijn met pensioen en spreken allebei uit dat ze het fijn vinden dat ze op deze manier hun steentje bij kunnen dragen. De één is werkzaam geweest in het grondverzet, dus kon zijn oude beroep uitoefenen. De ander heeft zich met hand- en spandiensten ingezet door het opvolgen van de aanwijzingen van de voorman. Dat hij daarbij een keer op een rupsdumper kon rijden was weer een nieuwe en leuke ervaring.

Op zaterdag 31 oktober zou volgens de planning de eerste bouwkeet geplaatst worden, maar door de harde wind is dit uitgesteld. Zodra het weer het toelaat zal dit alsnog worden uitgevoerd.

Naast het informeren van onze gemeenteleden vinden we het ook belangrijk dat de omgeving wordt ingelicht als er bijzondere werkzaamheden plaatsvinden. Het aanvoeren van puin b.v. kan wat geluidsoverlast geven en er is sprake van meer bouwverkeer. Middels brieven worden buurtbewoners hiervan op de hoogte gebracht.

Achter de schermen gaat het werk ook door. De komende weken worden gebruikt om de ingediende offertes van aannemers te onderzoeken, beoordelen en evalueren. Voor overleg en toelichting zullen veel gesprekken plaatsvinden. Dit is voor de bouwcommissie een intensieve en spannende tijd.

Als je nu zin hebt om een keer te helpen, op welke manier dan ook, kijk dan nog eens rond op de website: www.nieuwbouwontmoeting.nl

Lees hier het nieuwsbericht incl afbeelding, 201106 – nieuwbouw-update_9