Wat is de status?

We zijn dankbaar voor het besluit dat is genomen voor de volgende stap in het nieuwbouwtraject. Graag brengen wij u en jou op de hoogte van de laatste status.

Wat is de status?
De uitvoeringsfase is van start gegaan. Het plan van eisen zal de komende tijd door de werkgroepen afgerond worden. Aansluitend kunnen we bij de leveranciers offertes opvragen. De architect maakt tekeningen verder gereed voor de omgevingsvergunning.

In het bouwproces kennen we vier belangrijke mijlpalen. De eerste twee mijlpalen zijn opgestart:

  1. Bestemmingsplan;
    In de gemeenteraad op 8 oktober is er een besluit genomen over de exploitatieopzet Walcherseweg. Vervolgens is het bestemmingsplanprocedure opgestart.
  2. Grondverwerving;
    Grond en kerkgebouw zijn geen doelen op zich, maar secundair. Een kerkgebouw is nodig voor de eredienst en nevenactiviteiten gericht op de gemeente en haar directe omgeving.
    De bouwcommissie is in overleg met de Gemeente Middelburg over de mogelijkheid van erfpacht van de grond.
  3. Omgevingsvergunning
  4. Start nieuwbouw

Waar kunnen we informatie vinden?
De website hebben we verder ontwikkelt en bijgewerkt. Ook hebben we een Facebook-pagina gemaakt, zodat u ons ook via Facebook kan volgen. Op de website kunt u zich nu ook aanmelden voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief is een extra middel dat we willen gaan gebruiken naast de website, Rondom het Woord en Facebook. Met name straks als de bouw dichterbij komt en wij u frequenter kunnen informeren.

Zijn er meer handjes nodig?
Diverse gemeenteleden hebben reeds mondeling aangeboden beschikbaar te zijn voor vrijwilligerswerk tijdens de bouw. Wij willen graag gebruik maken van de aangeboden diensten. Op de website hebben we een formulier geplaatst. Hierbij het verzoek om dit formulier in te vullen. Zodoende zien wij wat de beschikbare capaciteit in de gemeente is en welke werkzaamheden we straks met vrijwilligers kunnen uitvoeren. Dit is belangrijk om hier rekening mee te kunnen houden voor de offerte aanvragen. We hopen op zoveel vrijwilligers dat we een mooie kostenbesparing kunnen realiseren. Van harte uitgenodigd om samen met ons aan dit mooie project te werken!

Bent u geïnteresseerd in de nieuwbouw of heeft u vragen. Stuur deze dan naar nieuwbouw@ontmoetingmiddelburg.nl of kijk op www.nieuwbouwontmoeting.nl.