Besluitvorming nieuwbouw

De kerkenraad heeft op 26 januari 2019, met meerderheid van stemmen, een voorlopig besluit genomen om het advies van de nieuwbouwcommissie over te nemen en daarmee een start te gaan maken met de daadwerkelijke nieuwbouw. Met dit besluit is de ontwerpfase afgerond en start de uitvoeringsfase.

Het advies van de bouwcommissie en de besluitvorming daarover door de kerkenraad zijn belangrijke mijlpalen in het proces van nieuwbouw. Concreet betekent dit dat we nu daadwerkelijk op het punt staan om over te gaan naar de fase van nieuwbouw.

Dit besluit heeft financiële impact op de gemeente. Volgens de PKN Kerkorde ordinantie 4, artikel 8 sub. 7 zal de gemeente op woensdag 30 januari hierover gekend en gehoord worden. Het plan is ook voorgelegd aan de externe financiers Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG) en de Algemene kerkenraad van de Protestantse gemeente Middelburg (AK PGM).

Het gaat hierbij niet om een heroverweging van eerder genomen besluiten tot nieuwbouw. Na het horen van de gemeente zal de kerkenraad op donderdag 14 februari 2019 een definitief besluit nemen. Uiteraard kunnen onze financiers (SKG en PGM) nadere randvoorwaarden stellen en aanbevelingen doen die relevant zijn voor het nieuwbouwproces. Hierover zult u schriftelijk worden geïnformeerd.